2014. augusztus 30., szombat

Hogyan vezess blogot suliidőben?

Igen,most egy hosszú-hosszú tanácsadós bejegyzéssel jöttem.Ezen a nyáron nagyon sokat gondolkodtam,hogyan osszam be az időmet.Ezt soha nem sikerült normálisan eltervezni,hiszen a nyár előre láthatatlan tervei mindig közbeszóltak.Jó esetben tudtam csak megvalósítani a másnapra szánt terveim.Az a fajta vagyok,aki szereti előre megtervezni az életét,és ritkán él a jelennek.A lényeg az volna,hogy kigondoltam,hogyan fogom vezetni a blogaim a sok tanulás közepette és leírom nektek,mert tisztában vagyok azzal,hogy sokatok örülne egy ilyen bejegyzésnek.

Lássunk néhány apró tippet!

-Előre megírt bejegyzések.
-Napirend.Ezt érdemes mondjuk órarendhez igazítani,ugyanis van,hogy kevesebbet,van,hogy többet többet kell készülni egy órára.
-Ha az előző pontnál közbejönne valami,akkor tartogass ilyen alkalmakra szánt "vészhelyzet" bejegyzéseket.
-Mindig gondold ki előre,hogy miről tervezel írni.
-Ne hagyd,hogy más közösségi oldalak eltereljék a figyelmed a munkáról.Vésd eszedbe,ez fontosabb,mint képeket nézegetni facebook-on!
-Használj Word-öt.Lehet,lesz olyan helyesírási hibád, amiket csak annak segítségével veszel észre.
-Ha jól osztod idődet,akkor nem kell fent lenni késő estig ahhoz,hogy esetleg még átnézd a másnapi leckét.A blog nem jelent annyit az életedben,mint a tanulás!
-Nem vagy képes kézeben tartani a blog összes dolgát?Vegyél fel segédszerkesztőket.
-Időben menj aludni,ne blogozz éjfélig!Ez azért jó,mert normálisan ki kell pihenned magad ahhoz,hogy a nap minden percében jó munkát végezz.

Amennyiben szerkesztőkkel van dolgod:

-Beszéld meg velük,ha nem érsz rá éppen,vagy ha van valami ötleted,akkor mond el nekik.Nehéz elcsípni,hogy mindenki fent legyen,mondjuk facen ugyanabban az időpontban,de azért figyelgesd,hogy elérd őket.
-Osszátok szét a blog összes munkáját.Nehéz dolga lehet annak az egynek,aki az összes cserét,rendelést,várólistára írást,chat ellenőrzést tartja rendben,a többiek pedig eközben csak a gép előtt unatkozva ülnek.Hiszen azért vannak szerkesztőid,hogy közös erővel vezessétek a blogot:mindenki segít mindenkinek.
-A hétvégéken,vagy mikor éppen nincs sok dolgotok,akkor szánjatok időt egymásra,az ismerkedésre.Kicsit jobban meg kell barátkoznotok ahhoz,hogy együtt tudjatok működni.


#22.kritika-Tanárszerelem

(x)
Kinézet:

Hogy őszinte legyek,nekem a fejléc nem tetszik.Még a cím úgy-ahogy elmegy rajta,de egyszerűbb alappal mindenképp jobb lenne.A helyedben cserélném a fejlécet.Amúgy a színek szerintem összeillenek,szóval azzal nincs probléma.Ami a modulokat illeti,szerintem a legfontosabbak megvannak,és a helyére is tetted őket.Viszont az egész design-t feldobhatnátok HTML kódokkal.

Bejegyzések:

Mindenképp jó pont,hogy nagy betűkkel írsz,így sokkal szebb a külalak.Ami a fogalmazást illeti,szerintem elképesztően fogalmazol.Bő a szókincsed,részletesen írsz,és nem követsz el szóismétlést.Helyesírási hibát nem találtam,ami dicséretes!A bejegyzések szerintem nagyszerűek,én nem találtam bennük hibát.

Remélem nem bántottalak meg semmivel,további jó blogolást!