2015. március 6., péntek

Interjú 1

Sziasztok!:)
Meghoztam a versenyen elért egyik helyezettünkkel készített interjút!
A többi bloggernek,akinek még jár az interjú készítés előre szólok,hogy hamarosan kapnak tőlem egy e-mailt a kérdésekkel,ahogy időm engedi természetesen!:)
Na,de nem is húzom az időt,a blogot,aminek az írójától kérdezgettem a képre kattintva tekinthetitek meg:)

Timeless times | football fanfiction

1. Hogyan jött az ötlet,hogy elkezdj blogolni?
 - A blogspotra azért mentem át, mert ki akartam próbálni valami újat, és már untam a G-portalos berkeket. Ugyanis annak idején, hát már vagy 6-7 éve, még lelkes G-portalos voltam, és ott írogattam. Aztán egyszer csak fogtam a sátorfám, és az éppen akkor írt, azóta már nem elérhető, regényemet átköltöztettem a blogspotra, de nem emlékszem, hogy konkrétan miért pont a blogspotra esett a választásom. De már több, mint 4 éve, csak a blogspoton létezek. 
2.A történethez mi adta az ötletet,hogyan született meg a fejedben? 
- Ez egy vicces dolog, mert az esetek nagy részében nem tudom visszafejteni, hogy honnan indult a gondolatfoszlány, ami végül egy novellává, vagy regénnyé nőtte ki magát, és ez is egy ilyen eset. De talán az volt meg leghamarabb, hogy a főhősöm bátyja borzasztóan ragaszkodó típus - és hogy Gomez legjobb barátja. És hogy a lány neve Dalma lesz, aki az első hetét tölti Münchenben. 
3. Van olyan szereplő a blogodban,akinek a jellemét egy a környezetedben élő személyről mintáztad? 
- Inkább régebbi történeteimben vannak olyanok, akiket egy konkrét személyről mintáztam. Egyébként többnyire az a jellemző, hogy a környezetemben élők tulajdonságaiból, jelleméből, szokásaiból rakom össze az egyes karaktereket, így mindenkiben van egy kicsi mindenkiből. Bár egyébként ez többnyire inkább tudat alatti dolog, és csak utólag jövök rá arra, hogy az egyes karaktereknek melyik tulajdonsága kire hasonlít. 4.Hallgatsz zenét írás közben? 
- Mindig. Mostanában már tudatosan válogatom a zenéket, és már nagyjából minden történetemnek van egy lejátszási listája, amire folyamatosan kerülnek rá az újabb és újabb, hangulatukban megfelelő dalok. Sokszor ha utazok, és szól a zene a fülemben, és elindul egy szám, amit már ezerszer hallottam, de akkor a környezet hatására, valahogy eszembe jut róla egy jelenet az egyik történetemből, és utána általában a jelent írásakor is ezt az zenét hallgatom. 
5. Van,ami ihletet ad egy újabb fejezet megírásában?
 - Általában több történetet írok egyszerre, és így nagyon kicsi az esélye annak, hogy egyszerre akadjak el minddel. Ha mégis szorít a határidő valamelyikkel, de nincs ihlet, akkor az adott focistával (vagy jelen esetben épp F1-es pilótával) kapcsolatos videók illetve képek nézegetése mindig beválik. De van, hogy egy újonnan talált zene adja a legnagyobb löketet.
 6.Mit érzel amikor újabb feliratkozóval büszkélkedhetsz? 
- Mindig megörülök neki, és után kábé egész nap jó kedvem lesz. :)
 7. Hogyan viseled a történetedről a negatív kritikákat(már ha van)?
 - Ha a negatív kritikának van alapja, és látom benne a segítő szándékot, akkor kifejezetten örülök neki. Szent meggyőződésem, hogy hiába az esik a legjobban, csak pozitív kritikákból és véleményekből nem lehet fejlődni, azok mentén nem lehet előrehaladni. Ha tudok a kritika mentén változtatni, akkor azt meg is szoktam tenni. A pocskondiázást, és a fikázást viszont nehezen viselem - olyannyira, hogy akkor is felszólalok ellene, ha nem az én blogomat támadják benne. Hiszek a kulturált véleménynyilvánításban. De még nevetséges, és alpári kritikára sem válaszoltam soha abban a stílusban, ahogyan a kritika íródott. Hiszek abban is, hogy igazán fölényes győzelmet intelligenciával lehet aratni. :D 
8.Mennyire játszik fontos szerepet a foci az életedben ha arról kezdtél el írni? 
- Annyira, hogy két évet én is fociztam, és mondhatni életem legjobb két éve volt az. A foci húzott ki a szarból eddig mindig, és valahányszor kilátástalannak tűnt az életem, mindig tudtam a sporthoz fordulni, szóval ha azt vesszük, elég fontos szerepe van. Meg egyébként is, rengeteg számomra fontos embert ismertem meg általa, szóval még ha kicsit túlzó is a kijelentés, de talán mondhatom, hogy a foci körül forog az életem. :D 
9.Mennyi idő alatt írsz meg egy fejezetet?
 - Ez a történettől, a fejezet tervezett hosszától és a tartalomtól is függ. De mondjuk ha nagyon megerőltetem magamat, akkor egy hét alatt megvan egy vállalható, 4-5 oldal hosszú fejezet bármiből. De akkor mellette nem nagyon írok mást, és ilyen nem igazán szokott előfordulni, mert minden nap képtelen vagyok ugyanarra a történetre koncentrálni. 
10.A jövőben szeretnél komolyabban foglalkozni az írással? 
- Régebben voltak újságírói, első sorban sportújságírói ambícióim, de letettem róluk, mert kapcsolatok nélkül esélytelen bekerülni, már csak a képzésre is, nem hogy még olyan munkát találni, amiből meg tudok élni. Könyvírásban pedig egyáltalán nem gondolkozok, mivel szinte csak fanficeket írok.