2015. február 6., péntek

Sablonos történetek - avagy hogy ne legyél átlagos

Sziasztok! Régebb óta tervezem ennek a bejegyzésnek a megírását, de még most jutottam el odáig, hogy meg is valósítsam! Rengeteg sablon sztorit láttam már, bár mindegyik eltér némileg, több blognál a történet ugyan arra alapul. Pár példa, hogy ismertessem mire is gondolok.


Hogy születhetnek sablonok?

/ A sablonos blogok alap gondolatokat tartalmaznak. Esetleg már olvasottak, hallottak alapján íródott egy ilyen történet. Lehet, hogy egy filmsorozat hatása miatt keletkezett, vagy pusztán egyes emberek álmaikból született.

/ Az író csak divatból kezdett bele, bár semmi érzéke hozzá.


/ Írója minden bizonnyal egy kezdő blogger.

Miképpen lehet elkerülni egy ilyen blogot?


/Próbálj magadnak írni, írd úgy a történetedet, hogy az neked is tetszen.

-Néhány példa:

1,)
Új fiú, lány jön a gimibe.
- Elköltözöl a barátnődhöz, mert a szüleidet megölték/meghaltak/elhagytak. A folyosón sétálgatva meglátsz egy iszonyatosan cuki srácot, akiért az egész iskola oda van. Később kiderül, hogy egy nagy bunkó. Te próbálsz kedves lenni hozzá, de ő folyamatosan paraszt. A végén összejöttök, vagy pedig szerelmi sokszög alakul ki.

2,)

-A legjobb barátnőm imádja az xy bandát, elcipel, közben megtetszik a zenéjük, beleszeretek az egyik tagba, és boldogan élünk amíg közbe nem jön valami.
-Az xy bandának a testévre vagyok, de külön élünk, ő a többi taggal én pedig a szüleimmel. Nyáron meglátogatom rég nem látott testvéremet és összejövök az egyik taggal.
-Megmenti az életemet egy híresség, összejövünk, randizgatunk, és boldogan élünk amíg szerelmi sokszög nem alakul ki.
3,)

-Twilight. Szinte teljesen ugyanazok a dolgok vannak benne, mint a filmben.
-Titokzatos vámpír vagyok, próbálom titkolni a kilétemet.
-Összejövök egy vámpír sráccal de tudom, hogy nem lehetünk együtt, mégis kitartunk.
-Vérfarkas, vagy egyéb képzeletbeli teremtmény a legjobb barátom, később összejövök vele

4,)

Magányos farkasként élem az életemet amíg a legjobb barátnőm el nem ráncigál egy buliba, ahol összejövök egy nagymenő sráccal, később kiderül, hogy a volt pasim rokona, szakítunk 100x és újra összejövünk.
Ti hogyan vélekedtek a sablonos sztorikról?